Utforska den vackert dekorerade staden

För att komma i julstämning är det ett måste med en promenad längs den vackert dekorerade historiska Kungliga vägen upp till gamla stan. Varje år lyser staden upp av hundratals ljus i olika former och färger, en perfekt miljö för oförglömliga högtidsstunder.

Uppe på torget vid slottet står en enorm julgran med glittrande julklappar under. I år kommer den att tändas den 3 december. Dessutom får Warszawaborna ta del av lysande juldekorationer även på andra ställen i stan – till exempel på Grzybowskitorget, Upprorstorget och Wileńskitorget i Praga, på Wisłas högra flodbank. Häng med lokalinvånarna på en promenad i palatset Wilanóws trädgårdar som redan i november förvandlas till ett magiskt vinterland som badar i hundratusentals ljus.

Man kan även beundra den fantastiska julbelysningen i den kungliga Łazienkiparken, vackert dekorerad med en underbar julgran framför palatset på ön. För en magnifik panoramavy över den upplysta staden är det ett hett tips att efter mörkrets inbrott åka upp till 30:e våningen i Kulturpalatset, Warszawas högsta byggnad. Juldekorationerna finns kvar till början av februari.

För mer detaljer om datum och platser för dessa evenemang, klicka här.