Njut av en underbar upplevelse i juletid

Det är en speciell upplevelse att besöka Warszawa på vintern! Snötäckta gator, varma inbjudande caféer, sagolik julbelysning, festliga julmarknader utspridda runtom i staden och parker fulla av pulkaåkare som samlas för att göra jullovet i den polska huvudstaden till ett oförglömligt äventyr.

Varje år dyker fler och fler julmarknader upp i Warszawa, var och en med sin egen unika karaktär. De öppnar i november och pågår till början av januari. De mest lockande och populära marknadsstånden finns i gamla stans idylliska omgivningar – på marknadstorget och runt vakttornet. Det är det perfekta stället för alla som vill köpa en originell present åt sina nära och kära eller som vill hitta inspiration till juldekorer eller den perfekta julmiddagen.

För att komma i julstämning kan man slå följe med lokalinvånarna och promenera längs den vackert dekorerade Kungliga Vägen upp till gamla stan. Här lyses staden upp av hundratals ljus i olika former och färger – en perfekt miljö för oförglömliga högtidsstunder.

Warszawaborna möter rakryggat vintertemperaturerna och roar sig med sportiga utomhusaktiviteter. Löpare syns runtom i staden trots det kalla vädret, och skridskobanan på torget i gamla stan, omgiven av pittoreska färgglada hus, är en vinterattraktion man inte får missa. Dessutom bjuder stadion PGE Narodowy in till Polens största ispark. Med sin enorma skridskobana, skatepark, flerfiliga rutschbanor och alla möjliga sorters musik- och sportevenemang är det en utmärkt plats för oförglömliga vinterstunder i staden.