plane2

Det lättaste sättet att ta sig till Polens huvudstad är självklart med flyg. Den internationella Warszawa-Frédéric-Chopin-flygplatsen ligger tio kilometer från stadskärnan. Den betjänas av fem busslinjer, varav två kör raka vägen till innerstaden – nummer 175 och nattbussen N32. Det går även tåg till flygplatsen. För dig som gärna tar taxi rekommenderas av säkerhetsskäl att man väljer de licensierade taxitjänster som erbjuds på flygplatsen. En resa till city kostar cirka 35-40 zloty. Det finns direktflyg till Warszawa från de flesta destinationer i Europa samt från större städer i USA och andra långdistansdestinationer, som Dubai, som trafikeras av Emirates en gång om dagen. En mindre flygplats för budgetflyg ligger i Modlin, 35 kilometer från Warszawa. Det lättaste sättet att ta sig därifrån till city är med ModlinBus. Resan tar cirka 40 minuter.

train2

Warszawa har även goda tågförbindelser med andra städer i Europa. I Warszawa finns tre tågstationer för internationell och inrikes tågtrafik: Warszawa Centralna (Warszawa centralstation) – i stadskärnan och med bra förbindelser till hela staden; Warszawa Zachodnia (Warszawa västra) där folk som reser in i eller ut ur landet väntar på sina byten, och här finns också en intilliggande bussterminal, samt Warszawa Wschodnia (Warszawa östra), på östra banken av floden Wisła i stadsdelen Praga.

car2

Huvudlederna in till Warszawa är delar av tre stora Europavägar: E77, i nord-sydlig riktning som sträcker sig genom Centraleuropa; från sydöst: E67 – i nord-sydlig riktning som binder samman Centraleuropa med Skandinavien; och från väst: motorvägen A2 och E30, i öst-västlig riktning.

Emirates
Modlinbus

Warsaw

Hitta ditt hotell i Warszawa!