Njut av vintersportaktiviteter i staden

Warszawaborna möter rakryggat vintertemperaturerna och roar sig med sportiga utomhusaktiviteter. Löpare syns runtom i staden trots det kalla vädret och skridskobanan på torget i gamla stan, omgiven av pittoreska färgglada hus, är en vinterattraktion man inte får missa. I början av december kommer ännu en ikonisk skridskobana att tillbaka till staden, intill Kulturpalatset. Dessutom finns det många parker med backar för pulkaåkare (parkerna Królikarnia, Moczydło och Skaryszewski).

Den berömda backen Górka Szczęśliwicka är den perfekta platsen för alla som vill blanda traditionella besök till stadens landmärken med att susa nedför en snöig slänt. Sist men inte minst blir längdskidåkning en alltmer populär aktivitet som är väl värd att prova på. Utforska de bästa spåren i Bielany-distriktet och i Powsin i närheten av Warszawa. Om du hellre håller dig i stan kan du gå till Mokotowskieparken för en nybörjarkurs i längdskidåkning, för att sedan utforska en av stadens största parker med skidor på fötterna.

Varje år öppnar Nationalstadion “PGE Narodowy” portarna till Polens största ispark. Med sin enorma skridskobana, skatepark, curlingbana, flerfiliga rutschbanor och alla möjliga sorters musik- och sportevenemang är det en utmärkt plats för oförglömliga vinterstunder i staden.  I år bjuder Big Elf Factory för första gången in alla små till Jultomtens värld. Missa inte det!

För mer detaljer om datum och platser för dessa evenemang, klicka här.