Julshopping

Under julens shoppingsäsong drar Warszawas butiker till sig kundernas uppmärksamhet lika mycket genom sina glittrande julskyltningar som genom själva shoppingen. Helgerbjudanden, rabatter, kuponger, endagserbjudanden och reor gör julshoppingen lite lättare för din plånbok.

Julmarknader och loppisar med unga polska designers lockar till sig alla med koll på de senaste trenderna, och det är det perfekta stället att få idéer till intressanta och ovanliga julklappar. På Kulturpalatset sker de mest intressanta evenemangen. Om du söker en present med Warszawa-tema ska du leta upp designers som vill erbjuda något mer än bara ännu en typisk souvenir. Hitta de unika produkterna, som skärbrädor eller pepparkvarnar som ser ut som Kulturpalatset, eller en anteckningsbok full av bilder på Warszawas väggar och andra plana ytor att skriva på.

Warszawaborna har cirka 20 shoppingcentrum till sitt förfogande, och det innebär inte bara ett stort utbud av butiker, utan även fantastiska nöjesanläggningar. Stadens tre största shoppingcentrum – Arkadia, Galeria Mokotów och Złote Tarasy – är centralt belägna. Den sistnämnda är mest berömd för sin spektakulära arkitektur, särskilt det speciella vågiga glastaket. Alla shoppingcentrum i Polen har öppet sju dagar i veckan.